Shun Kaji och Shun Elite – grymma nyheter bland japanska kockknivar från Kai Shun

Antalet japanska kockknivar ökar hela tiden på den svenska marknaden – mycket tack vare att allt fler uppskattar de japanska kockknivarnas känsla för tyngd, ergonomi och skäregenskaper. Kai Shun har funnits länge men nu ökar dom på sitt redan stora utbud av exklusiva kockknivar, med två nya knivserier.

KDM-0005_ii

Japanska Kai Shun tar med knivserien Kaji ett stort steg framåt i sin ambition att skapa exklusiva japanska kockknivar i unik design. Kai Shun Kaji har ett blankpolerat damaskusstål i 65 lager och en extremt hård kärna av SG2stål. Den unika handtagsformen har tyngd och riktigt exklusiv design. Skäregenskaperna är grymt aggressiva och underbar tyngd och balans gör att du inte gärna släpper den här kniven i första taget! Kaji betyder ”svärdsmed” på japanska.

SG-0412_ii

Kai Shun Elite har en mycket hård kärna i SG-2 stål och yttre lager av mjukare, mattblästrat stål får varje Kai Shun Elite ett unikt utseende. Balansen, skäregenskaperna är här exemplariska – designen vacker med fina exklusiva detaljer i det klassiskt ovala handtaget – och knivens slitstarka och tåliga blad i trelags-stål infirar alla förväntningar och önskemål hur en exklusiv kockkniv ska bete sig i handen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s