Miyabi – Japanska kockknivar – Tysk tradition – JA Henckell Zwilling

5000s_75x1003
En ny japansk kockkniv på marknaden från en av världens äldsta knivtillverkare. Faktum är att Zwilling har tillverkat kockknivar sedan 1731! Allt sedan dess har man tålmodigt levererat kockknivar, knivar av högsta kvalitet. Många kockar har på senare år fattat tycke för japanska kockknivar och knivmärken.

7000d_75x1002
De japanska aggressivare slipvinklarna föredras av många moderna kockar. Detta tog man fasta på hos Zwilling och 2004 tog man över en av Seki City’s mest välrenommerade knivtillverkare och fabriker och började jobba med en helt ny serie kockknivar; Miyabi, för att tillgodose den nya tidens kockar och deras krav.

7000mc_75x1001
De fyra knivserierna skiljer sig åt en aning men kännetecknas alla av en otrolig skärpa, elegans, balans och kvalitet.  5000S är serien med tyska traditioner men det japanska hantverket, 7000D är väldigt vackra och vassa damaskerade kockknivar, 7000MC är en serie kockknivar med pulversnabbstål (microcarbide); stenhårda och sylvassa skäregenskaper och sist 7000PRO; Debaslipade och tänkta för det japanska köket Ryori och de som uppskattar det japanska sättet att förädla råvaror.

7000pro_75x100
Finns att köpa i välsorterade köksbutiker tex www.eventkock.se som har hela serien av Miyabi från Zwilling JA Henckell.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s