Extrema prishöjningar på Global

2009 började med en riktig chockhöjning från agenturen för Global; J.A Sundqvist pga bla rådande valutamarknad och stålpriser.

Tyvärr är det inte bara Globalknivar som påverkas. Samtliga varumärken har fått 30-40% höjningar på inköpspriserna så konsumenten kommer verkligen känna av denna prishöjning. Att höjningarna även kommer att få effekter för de som säljer kockknivar och köksredskap är uppenbart. Prishöjningen trädde i kraft 2009-01-01 men fortfarande är det flera butiker och webshopar som inte verkar ha tittat i den nya prislistan vilket självklart kan bli en obehaglig överraskning.

s-kyotoime_ii1

Så för er som gillar varumärken som Global, Kai Shun, Tamahagane bland kockknivar och Fissler, Zassenhaus, Laguiole en Aubrac, Pulltex mfl bland köksredskapen så väntar dyrare priser. Tyvärr.

Annonser

4 responses to “Extrema prishöjningar på Global

  1. Verkliga verktyg för yrkesverksamma människor, allt blir ju bara dyrare och dyrare…Men och andra sidan så är man ju villig att betala det lilla extra för dessa verktyg, det är ju trots allt en livslång vännskap man betalar för, det är en sak man inte byter ut i första hand. En jättebra och behövlig sida du har. Hälsningar från Oslo. God fortsättning på kvällen.

    Christian.

  2. Bra köksutrustning är även det en källa för inspiration! =)

  3. Vet någon varför handtagen på Globalknivar är fyllda med sand?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s