Kyocera – keramiska knivar

Skära med keramik?! Jo, keramik är efter diamant det vassaste skärmaterial som finns. Det finns en del olika knivmärken som har keramiska skär på marknaden. Japanska Kyocera har varit med länge. Det finns både svarta och vita knivblad där de svarta pga av tillverkningskostnad helt naturligt kostar mer. Men sedan är de riktigt snygga i svart också. Här hittar du Kyoceras keramiska kockknivar>>>

Kyocera gör även andra typer av skärredskap eller mer köksredskap med keramiska Zirkona skär; mandolin, juliennemandolin, skalare som är perfekt till allt från potatis till sparris och även en rivtallrik som är rätt behändig.

I Kyocera’s serier finns även damaskerade keramiska kockknivar och undertecknad som har uppenbarligen någon form av damaskus-fetisch har Sandgarden som serien heter högst upp på årets most-wanted-lista =)

Se även Satake High Tech Ceramics i Eventkock.se – Bloggen>>>>>

Annonser

7 responses to “Kyocera – keramiska knivar

 1. Tack för kommentaren, du gillar verkligen knivar!
  Kanske dyker upp en Gekko här snart då, säg till om du behöver en bild på den 🙂

 2. Såg keramiska knivar på Goda Köket mässan !
  http://www.swedetechinternational.se tyckte det var snyggt med trähandtag med kermikknivarna.

 3. Vill testa dem. Har jobbat i kök i 17 år? tror jag. Har testat många men nu blivit nöjd med 2 st so ja haft i 9 år….. Jobbade på färja så vi pratar om mat för 600 pers/frukost/lunch/smörgåsbord+ a`la carte… dividerat med 6 pers… var VAR dem då?

 4. Jag kom i kontakt med de första keramiska kockknivarna för ca 10 år sedan men det stämmer att de inte varit direkt lättillgängliga. Nu finns det både Kyocera, Satake Hi Tech Ceramics och SwedeTech att hitta på Internet.

 5. Love their knifes

  Thanks for the links and the write up!
  Kyocera

 6. Pingback: 2010 in review – Detta hände under 2010 på Bloggen ”Allt om Kockknivar”! | Allt om kockknivar – en blogg om kockknivar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s