Wasabi Black – traditionella japanska kockknivar från Kai Shun

Kai Shun’s Wasabi Black har allt för oss som gillar traditionella japanska knivar med det typiska d-formade handtaget, deba-slipning och suverän balans. Deba slipade kockknivar kan vara lite lurigt att lära sig skära med men när man väl kommer på tekniken förstår man varför sashimi och sushiknivar är asymetriskt slipade. Precision och jämnhet är inga problem alls vilket gör arbetet roligare och mer tillfredställande.

Annonser

2 responses to “Wasabi Black – traditionella japanska kockknivar från Kai Shun

  1. Och HUR slipas DEBA-knivar? Vilken utrustning krävs? Och hur ska man göra?

    • Rekommenderar att man använder våtsten vid Debaslipade kockknivar eftersom det är lätt att hitta slipvinkeln. Använd gärna en kombisten med medel och fin kornighet – all slipning går från grövre till finare, från hårdare tryck till lättare. Anledningen är att du med en Deba (och egentligen alla typer av kockknivar) vill jobba med supervass egg och precision – något du får fram bäst med våtsten. Tekniken med en våtsten tar ett par gånger innan man greppar så prova gärna på kockknivar som du inte är rädd om till en början.

      Tekniken beskrivs på flera varumärkens hemsidor – och hos några agenturer tex Vikingsun http://www.vikingsun.se/system/content/book.asp?tid=3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s